16 december 2019

4 social media trends voor 2020

Het einde van het jaar is weer in zicht. Langzamerhand maken we de balans weer op en stellen we doelen voor volgend jaar. Wat hebben we geleerd in het afgelopen jaar en waar willen we aan gaan werken in het nieuwe jaar? We hopen natuurlijk dat jij een goed jaar hebt gehad met mooie projecten en goede opbrengsten. Ben jij al klaar voor weer een nieuwe ronde? Is jouw communicatie wel op orde? Bij deze vertellen we je een aantal social media trends voor 2020 zodat jij je goed kunt voorbereiden.

1. Ephemeral content
Ephemeral content is content die je maar een korte tijd kunt zien, zoals Stories op Instagram of foto’s via Snapchat. Deze vorm van content zal in 2020 nog meer voorbijkomen. Veel gebruikers plaatsen veel sneller een Story en er zijn genoeg merken die zelfs dagelijks gebruik maken van Instagram Stories. Het is authentiek, laagdrempelig en het roept op tot actie. Daarnaast kun je ook allerlei andere elementen toevoegen zoals een poll of een vragenmoment. Probeer dus regelmatig, naast je gewone posts, ook eens wat berichten via Stories te plaatsen. Dit is een leuke optie als je bijvoorbeeld behind the scenes beelden hebt of om je team voor te stellen.

2. Groepen en communities
Ze zijn weer terug van weggeweest. Vragen stellen, informatie delen of samen over een bepaald onderwerp denken, kan uitstekend in een groep op social media. Hierin zitten mensen die allemaal een gemeenschappelijke interesse hebt en kun je daarom ook goed gebruiken als merk, om hierin te targetten en doelgroep onderzoek te doen. Wist je dat Business NL ook zijn eigen LinkedIn Community heeft? Honderden ondernemers zijn hierin actief en bieden graag hun hulp aan jou.

3. Instagram voor employer branding
Goed personeel vinden kan soms best lastig zijn. We horen het ook steeds vaker in het nieuws: krapte op de arbeidsmarkt in o.a. het onderwijs en de zorg. Instagram is daarom een perfect social media kanaal om hierop te laten zien wie je bent en waarom het leuk is om bij jouw bedrijf te werken. Vooral als je opzoek bent naar jong talent, zal je actief moeten zijn op Instagram omdat dit één van de eerste dingen is waar jongeren je opzoeken. Niet makkelijk maar wel belangrijk!

4. Een goede contentstrategie
Inmiddels kun je als bedrijf op zoveel kanalen actief zijn dat het lastig is om echt iets te bereiken. Doordat je op iedere kanaal af en toe wat post, zal je nooit echt je gewenste resultaat behalen. Zorg ervoor dat je een goede contentstrategie hebt doordat je weet waar je leads vandaan komen. Dit wordt dan de basisstrategie en de rest is dan alleen maar extra. Het allerbelangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je boodschap zo sterk is, dat het kanaal eigenlijk niet uitmaakt. Als je boodschap duidelijk is, worden de platformen een manier van verspreiden en niet een doel op zich.

Ander nieuws

15 januari 2020

Bedrijfsuitje tip: Escaperoom met je collega’s

Een bedrijfsuitje is een onwijs leuke manier om je collega’s eens wat beter te leren kennen dan in de kantoorsferen. Ondernemers lijken het soms nog... Lees meer »

13 januari 2020

NIEUW: Dé MKB Top 100 regio Rotterdam Rijnmond

Rotterdam Rijnmond is heel wat MKB Bedrijven rijk en daar zijn we trots op! Deze ondernemers hebben het lef om iedere dag weer hun passie... Lees meer »