11 juli 2019

Conversatiemarketing, dé nieuwe marketingtrend van 2019

 Door een persoonlijke aanpak te hanteren, kun je op een laagdrempelige manier een conversatie online starten met andere bedrijven of (potentiële) klanten. Het houden van online gesprekken is een perfecte manier om elkaar beter te leren kennen. Het is belangrijk dat je gericht opzoek gaat naar bedrijven en ondernemers waar je mee in contact wilt komen. Het is daarom verstandig om eerst goed in kaart te brengen met wie en/of met welk bedrijf jij de conversatie aan wilt gaan.

Wanneer je duidelijk voor ogen hebt wie jouw gewenste doelgroep is, dan is het belangrijk om te weten waar je doelgroep zich bevindt. Allerlei verschillende factoren hebben betrekking op jouw doelgroep, zoals de leeftijd, werkervaring en interesses. Online zijn er diverse platformen waar zij zich kunnen bevinden. Doe daarom onderzoek naar (mogelijke) websites en verschillende social media kanalen als LinkedIn.

De volgende stap is het creëren van waardevolle content. Op deze manier breng je jezelf onder de aandacht van jouw doelgroep. Doordat je een duidelijk beeld hebt van je doelgroep, weet je waar de kansen liggen. Op deze manier kan je content creëren die aansluit bij de wensen van jouw doelgroep. Deze content verspreid je dan uiteraard op het online platform waar je je doelgroep kan vinden. Om het hier opvolgende gesprek gemakkelijker te starten, is het een goed idee om met je gecreëerde content de interactie op te zoeken tussen jou en je doelgroep.

Het is belangrijk dat je aan je doelgroep laat merken dat je open staat voor gesprekken. Communiceer daarom op social media door niet alleen content te plaatsen, maar ook door te reageren op content van anderen. Op deze manier laat je aan je doelgroep zien dat je geïnteresseerd bent in het werk van anderen en dit zorgt er dan ook voor dat ze jou beter leren kennen als bedrijf en ondernemer zijnde. Door de onderwerpen van je gesprekken te laten aansluiten aan de wensen van de klanten (net zoals de overige content die je plaatst), zorg je er voor dat er groot gevoel van betrokkenheid ontstaat. Dit resulteert in een positieve klantervaring die alleen maar gunstig kan zijn voor jouw onderneming.

Aanstaande zondag, om 10:30 uur op RTL 7, vertelt LinkedIn-deskundige Massimo hoe je conversatiemarketing het beste kunt toepassen via LinkedIn om zo in contact te komen met je doelgroep.

Ander nieuws

8 oktober 2019

Lerarentekort grote uitdaging

Het lerarentekort is tegenwoordig niet meer uit het nieuws weg te denken. Begin deze maand is het eerste slachtoffer gevallen. Een basisschool in Amsterdam moet... Lees meer »

8 oktober 2019

Werkgeluk update Rabobank: Het recept van goed werkgeverschap

Een interview met de CHRO van Rabobank: Janine Vos. Dit is de Business NL Update! Werkgeluk is een trending topic in ondernemersland. Gelukkige werknemers leiden... Lees meer »