15 mei 2019

Distributeurs draaien op volle toeren

Zowel zakelijk als particulier wordt er vandaag de dag ontzettend veel online besteld. Het is makkelijk en snel en je hoeft zelf niet de deur uit. Voor jou als ondernemer heeft het nog een extra voordeel omdat je bij een zakelijke bestelling niet gelijk hoeft te betalen, maar middels een factuur. Bezorgdiensten draaien op volle toeren, want de pakketten stromen binnen. Deze ‘overstroming’ van online bestellingen, brengt diverse gevolgen (lees; uitdagingen) met zich mee.

De vijf grootste pakketdistributeurs in Nederland breiden zich uit. De pakketten die dagelijks binnenkomen moeten wel gesorteerd worden en daarom investeren zij in nieuwe sorteercentra die verspreid komen te zitten in heel Nederland. Hierdoor kunnen er dagelijks meer pakketten gesorteerd worden, waardoor jij je pakket eerder in ontvangst kan nemen. Naast de algemene sorteercentra die Nederland heeft, komt Post NL met een sorteercentrum dat specifiek gericht is op kleinere pakketten. Deze gaat naar verwachting in 2021 open en zou 24/7 actief moeten zijn, doordat deze sterk geautomatiseerd wordt.

Naast dat nationale bezorgdiensten en distributeurs op volle toeren draaien, hebben ook andere logistieke leveranciers baat bij de online bestellingen. Zo zijn Chinese webshops erg populair. Deze pakketjes worden o. a. via zeevervoer geleverd in Nederland. Containers zijn gevuld met allerlei goedkopere producten die afkomstig zijn uit China.

Op zondag 4 augustus om 10:30 uur (RTL 7) staat de aflevering van Business NL in het teken van Transport & Logistiek.

Ander nieuws

20 augustus 2019

Iedere week: De Business NL Highlights

Business NL is er 100% voor de impact van ondernemers en met die reden zijn we er de hele zomer vol inspiratie, tips en ontwikkelingen.... Lees meer »

15 augustus 2019

Val op met zelfontworpen visitekaartjes

Visitekaartjes spelen nog altijd een grote rol in ondernemend Nederland. Hoewel de digitalisering inmiddels bij alle bedrijven haar intrede heeft gedaan, worden visitekaartjes nog steeds... Lees meer »