12 juni 2019

Duurzaam ondernemen hoeft niet duur te zijn

Het zal de meeste ondernemers niet ontgaan zijn. Wanneer je op het internet de ondernemerstrends van de laatste 2 jaar opzoekt, zit er altijd wel een dergelijke variant van verantwoord ondernemen of duurzaam ondernemen bij. Niet alleen consumenten worden groener, maar ook bedrijven proberen steeds meer duurzamer te ondernemen.

Als ondernemer draag je niet alleen je steentje bij aan de natuur. Duurzaam ondernemen levert voor bedrijven ook kostenbesparing en een lagere milieudruk op. Hoe een bedrijf met deze trend rekening houdt, is uiteraard bij ieder verschillend. Er zijn dan ook verschillende manieren om duurzaam verantwoord bezig te zijn.

Door middel van het doorzetten van kleine aanpassingen binnen je bedrijf, kan je moeder natuur al helpen. De stappen die je neemt hoeven dus niet per se groots te zijn of veel te kosten (zoals een elektrische auto), want met kleine initiatieven kan je ook duurzaam bezig zijn. Neem als het mogelijk is de fiets en niet de auto, print je documenten dubbelzijdig af en in zwart-wit en recycle vervolgens het papier wanneer je het niet meer nodig hebt, tevens als het plastic of gft afval. Koop daarnaast niet telkens een plastic tas als je naar de supermarkt gaat, maar neem er altijd standaard eentje mee. Dit zijn enkele simpele initiatieven waar ieder bedrijf rekening mee kan houden. Op deze manier belast je de natuur minder, terwijl je dit op een eenvoudige en goedkope manier doet.

 

Ander nieuws

20 september 2019

Geef je doelgroep een reden om voor jou te kiezen

Als je een eigen onderneming hebt en je verkoopt een product of dienst, weet je doelgroep vaak precies wat je verkoopt en waarschijnlijk ook nog... Lees meer »

19 september 2019

Najaar 2019 – zakelijk vloggen terug op RTL Z

Afgelopen zomer was Business NL op televisie te zien met maar liefst tien afleveringen en daarmee 60 uitzendmomenten. Dit televisieseizoen bracht wederom een hoop bereik... Lees meer »