13 mei 2019

De eerste stappen naar een baan

Naast dat er in Nederland veel ondernemende mensen zijn die bedrijven starten, zijn er genoeg mensen die juist voor iemand anders (willen) werken. Momenteel is de vraag binnen de arbeidsmarkt groter dan het aanbod. Veel mensen zijn op zoek naar werk en daarom is het belangrijk dat je als werkzoekende goed kijkt naar de aangeboden vacatures. Maar wat kan jij doen om zo snel mogelijk aan een baan te komen?

Via diverse vacaturesites zoals Indeed en Nationale Vacaturebank kan je gemakkelijk en geselecteerd zoeken naar vacatures die bij jou passen. Middels trefwoorden die jouw gewenste baan beschrijven en door de locatie in te vullen, verschijnt er een lijst met vacatures die (mogelijk) geschikt zijn voor jou. Al wil je hulp bij het zoeken naar een baan, dan is het ook een optie om een uitzendbureau in te schakelen. De medewerker van het uitzendbureau gaat dan op zoek naar de perfecte match voor jou.

Voor het vinden van een baan is het niet noodzakelijk dat er een vacature openstaat, want je kan ook de stoute schoenen aantrekken en zelf het initiatief nemen om een open sollicitatie te sturen. Je kan ook nog een stap verder gaan door spontaan bij het bedrijf waar je wilt werken binnen te stappen. Want een oud gezegde luidt: ‘Nee heb je, ja kan je krijgen!’. Ben je hier niet zo van of vind je deze stap te groot, vraag dan eens rond in je eigen netwerk, want daar kan je zomaar de sleutel tot succes vinden. Al eerder gaven we in Business NL de tip om je netwerk op de juiste manier in te zetten en dit is ook weer zo’n voorbeeld hiervan.

Op zondag 28 juli om 10:30 uur (RTL 7) staat de aflevering van Business NL in het teken van personeel & organisatie.

Ander nieuws

20 augustus 2019

Iedere week: De Business NL Highlights

Business NL is er 100% voor de impact van ondernemers en met die reden zijn we er de hele zomer vol inspiratie, tips en ontwikkelingen.... Lees meer »

15 augustus 2019

Val op met zelfontworpen visitekaartjes

Visitekaartjes spelen nog altijd een grote rol in ondernemend Nederland. Hoewel de digitalisering inmiddels bij alle bedrijven haar intrede heeft gedaan, worden visitekaartjes nog steeds... Lees meer »