8 oktober 2019

Lerarentekort grote uitdaging

Het lerarentekort is tegenwoordig niet meer uit het nieuws weg te denken. Begin deze maand is het eerste slachtoffer gevallen. Een basisschool in Amsterdam moet haar deuren gaan sluiten en leerlingen worden geplaatst op basisscholen in de omgeving. Wat is de reden van het lerarentekort? Maar nog belangrijker: hoe lossen we dit op?

De uitdaging begon in 2012 al toen de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primaire onderwijs, dreigde met het tekort aan aantal leraren. Deze zeer complexe uitdaging heeft geen pasklare oplossing. We hebben een mix aan maatregelen nodig en een zeer goede samenwerking tussen scholen, opleidingen, sociale partners en de overheid. Dit moet zorgen voor een duurzame oplossing dat de kwaliteit van het onderwijs zal waarborgen.

Mix aan maatregelen
Wat is hiervoor nodig? Er moeten meer doorstroommogelijkheden komen, meer opleidingsroutes naar het beroep en de salariskloof zal dicht moeten worden. Al met al zal dit beroep gewoon aantrekkelijker gemaakt moeten worden. Onderwijs moet leuker worden voor leerlingen en leerkrachten. Want wie vindt het nou leuk om voor een klas ongeïnteresseerde kinderen te staan? Het is een verstikkend oud systeem waarin veel ouderwetse groepsprocessen plaatsvinden. Kinderen deze tijd zijn compleet anders dan 50 jaar terug. Er wordt hier en daar wel wat ge-experimenteert met vernieuwde systemen maar dit wordt veel te langzaam geïmplementeerd voor de tijd waarin we nu leven, de tijd waarin de wereld geen seconde stilstaat.

Te hoge werkdruk
Dit systeem zorgt ervoor dat de werkdruk te hoog wordt. De groepen zijn te groot en de dagen zijn te lang. Hierdoor moeten leraren ’s avonds nakijken en lessen voorbereiden, terwijl juist ontspanning en plezier zorgt voor werkgeluk. Maar als je zelfs buiten je werkuren geen ruimte meer hebt voor deze geluksfactoren, is het werkgeluk ver te zoeken. Dit houdt mensen tegen het onderwijs überhaupt in te gaan.

Deeltijd werken
Daarnaast is het deeltijd werken een uitdaging. In geen enkele branche wordt er meer deeltijd gewerkt dan in het onderwijs. Hierdoor ontstaan er telkens ‘’kleine tekorten’’ wat uiteindelijk zorgt voor één groot lerarentekort. Voor al deze medewerkers moet het aantrekkelijker gemaakt worden om meer uren te gaan maken. Dit kunnen ze doen door bijvoorbeeld kinderopvangtoeslag of een bonus aan te bieden.

Pedagogische sector
En kijk eens naar de gehele pedagogische sector. In deze zij-stroom zijn er genoeg werklozen te vinden die maar al te graag aan de slag willen. Deze mensen zitten qua kennis en kunde dicht tegen het onderwijs aan. Voor hen moet deze overstap beter gefaciliteerd worden zodat een deel van het lerarentekort al kan worden opgelost.

Meld je aan!
Dit najaar gaan we bij verschillende onderwijswijsinstellingen langs met onze vlogcamera om dit probleem onder de aandacht te brengen. Werk jij bijvoorbeeld voor een basisschool of universiteit en wil je laten zien hoe leuk en uitdagend het is om daar te werken? Stuur je aanmelding naar werkgeluk@stayintouchmedia.nl en de redactie zal kijken of er voldoende draagvlak is.

 

 

 

Ander nieuws

10 december 2019

Wat kun je gedurende 24 uur doen in het theater?

Altijd al willen weten wat er binnen 24 uur allemaal in een theater gebeurt? Stage Entertainment Nederland laat zien dat er in het theater veel... Lees meer »

10 december 2019

Het Business NL LinkedIn Journaal: Performance

Hoe zorg je ervoor dat je elke dag op het hoogste niveau presteert? Het Business NL LinkedIn Journaal gaat dit keer over performance. Succesvolle ondernemers... Lees meer »