Stage Entertainment Nederland

Albert Verlinde

De wereld van entertainment is mooi, omdat …
… Het je iets brengt dat er nog niet is. Het is vreemd om dingen te maken waarvan je vindt dat die er moeten komen; te denken dat de wereld daarop zit te wachten. Dat is bijna zelfgenoegzaam. Ik zit voor 100.000 mensen te bepalen dat zij een bepaalde musical willen. En het is geen economische noodzaak. Eten en drinken moet, naar een musical of theater gaan niet.

Mijn definitie van talent is …
… Een unieke kwaliteit hebben, artistiek of zakelijk. Maar talent is ook: het vermogen daar iets mee te doen. Er zijn veel mensen met unieke kwaliteiten, die daar echter weinig mee doen. Het is niet voldoende heel mooi te kunnen zingen of acteren. Het gaat er juist om jezelf zover te krijgen dat je kunt groeien en bloeien.

Mijn eigen talent is …
… Anderen stimuleren, kwaliteiten in anderen herkennen en vervolgens ontwikkelen. Ik durf nu erop te vertrouwen dat ik weet wanneer ik mijn licht op creatief talent moet laten schijnen. Je kunt te vroeg feedback geven, dan breek je iemand juist af.  Ik ben zelf maar beperkt creatief, ik heb de creativiteit van anderen hard nodig. Ik heb natuurlijk wel visie. Ik bedoel: al die entertainmentrubrieken die er nu zijn, die ben ik allemaal begonnen. Entertainmentjournalistiek op tv bestond niet in Nederland. Dat heb ik geïntroduceerd. En ik heb naast Joop van den Ende mijn eigen markt van kleinschalige musicals gecreëerd. Ik kan dus iets zien dat er niet is. En vervolgens de juiste mensen om me heen verzamelen die mijn visie kunnen uitvoeren.

Als leidinggevende wil ik
… Inspireren. Dat vind ik het meest belangrijke wat er is. Ik wil met mijn voeten in de klei en met mijn hoofd in de wolken. Ik wil een van de werkers zijn, maar ook buiten zijn en vonken overbrengen.

Ik ben het meeste gegroeid door …
… Dingen die op dat moment een tegenslag lijken. Mijn zakenpartner stapte in 2011 onverwacht op toen we verlies leden. Op dat moment heb je de keuze om ook op te stappen of om door te gaan. Ik ben best een zondagskind, maar op dat moment kwamen de kwaliteiten naar boven om vooral niet op te geven.

Mijn grote voorbeeld is …
… Pixar. Hoe zij de nieuwe technieken weten te combineren met oude zakelijke principes is een voorbeeld voor ons allen.

Foto: RTL Boulevard


< Terug naar overzicht

Stage Entertainment Nederland

Stage Entertainment Nederland is onderdeel van Stage Entertainment, het grootste live entertainment bedrijf van Europa.

Ga naar de website van Stage Entertainment Nederland >