OBI4wan

Alexander de Ruiter

Ik ben in deze business gestapt, omdat …
…Mijn passie is het continu blijven verbeteren van customer service processen, door het combineren van technologie en menselijke interactie.

Ik ben ongelooflijk trots op …
…Samen met ons hele team vanaf niks een bedrijf opbouwen dat inmiddels internationaal actief is in 15 landen en meer dan 1.200 organisaties mag bedienen. Dit krijg je alleen voor elkaar door met een gepassioneerd team samen te werken.

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik …
…De wettelijke ontwikkelingen binnen de markt van outbound telemarketing verkeerd heb ingeschat. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een faillissement van een onderneming waar ik verantwoordelijk voor was. Daar heb ik wel veel van geleerd, waardoor OBI4wan nu een succes is.

Mijn grootste inspiratie is …
…Jeff Bezos

Ik onderscheid mezelf door …
…Continu te blijven reflecteren op wat ik doe en op basis van deze inzichten mezelf te blijven ontwikkelen.

Medewerkers van het bedrijf typeren mij als …
…Energiek, gedreven en capabel.

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als …
– Je geen visie hebt
– Je niet op je cashflow stuurt
– Je niet eigenwijs bent
– Je niet kunt luisteren
– Je niet kunt samenwerken

Ik wil niet met pensioen gaan, voordat …
…Ik financieel onafhankelijk ben 🙂


< Terug naar overzicht

OBI4wan

OBI4wan biedt award-winning oplossingen en services voor reputatiemanagement, actiegerichte inzichten uit data, customer experience, chatbots en artificial intelligence. Wij maken innovatieve technologie toegankelijk en bieden naast gebruiksvriendelijke tools ook uitgebreide services als onderzoek en data-analyse, strategieontwikkeling en training.

Met kantoren in Zaandam en Berlijn, ondersteunen we klanten wereldwijd in het data gedreven managen van hun reputatie en efficiënte engagement met hun klanten.

Voor een succesvolle inzet van media monitoring en online klantcontact ben je bij OBI4wan aan het juiste adres. Ons team van experts helpt organisaties sinds 2011 aan gebruiksvriendelijke softwareoplossingen zoals de OBI Engage, OBI Bots, OBI Brand Monitor en OBI Insights.

Wij bieden de beste data gedreven all-in-one oplossingen en excellente service op het gebied van reputatiemanagement, customer engagement en AI. Het is onze missie om jouw organisatie écht in contact te brengen met je klanten.

Ga naar de website van OBI4wan >