Kenneth Smit

Ed Keizer

Quote die mij typeert:

”Doen!”

Veel mensen laten overwegingen toe om vooral niet in actie te komen. Doe het wel en accepteer dat het regelmatig niet lukt en haal je motivatie uit de keren dat je wel succesvol bent door het gewoon te doen.

Ik ben in deze business gestapt, omdat …

…Ik zag in mijn vorige baan wat een goede training doet met het commercieel resultaat en het zelfvertrouwen waarmee accountmanagers de klant benaderen. Deze ontwikkeling bij de deelnemers zien vind ik geweldig.

Ik ben ongelooflijk trots op…

…Trots op deelnemers die twijfelen of ze ‘commercieel genoeg’ zijn (technische mensen of accountants) en die na een training de aantekeningen uitwerken en het lef hebben de vaardigheden in de praktijk toe te passen. Wat blijkt, het werkt en dat geeft ze veel zelfvertrouwen. Ik krijg vaak een mailtje waarin ze hun ervaring delen. Dat maakt me trots en motiveert me hetzelfde bij andere deelnemers te gaan realiseren.

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik …

…Als beginnend trainer was ik in gesprek met het hoofd opleidingen van een grote klant, toen deze plotseling om korting vroeg op het dagtarief. Ik stemde in, heel dom, want de klant stelde “dus ik heb al de eerder afgenomen dagen te veel betaald?”

Korting geven zonder iets terug te vragen betekent voor de klant dat je deze eigenlijk initieel een te hoge prijs wilt laten betalen. Slecht voor de klantrelatie en slecht voor de winst.

Mijn grootste inspiratie is …

…Initieel Kenneth, later de waardering van de klant en de deelnemers.

Ik onderscheid mezelf door …

…De training extreem praktijk gericht te maken, zo fijn mogelijk te laten aansluiten bij de praktijksituatie van de deelnemers. Kost meer voorbereiding doch maakt de acceptatie van de nieuwe vaardigheden stukken groter.

Medewerkers van het bedrijf typeren mij als …

…Enthousiast, confronterend en scherp met een eerlijke en positieve houding.

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als …

…Je gaat het niet redden als je niet klantgericht genoeg bent. Dit niet bij

woorden laten, maar omzetten naar actie.

Enerzijds potentiële klanten opzoeken en benaderen, aanspreken en anderzijds bestaande klanten positief verrassen. Doe eens iets extra’s wat de klant niet van je verwacht om de klanttevredenheid te verhogen. Goed voor de continuïteit in de klantrelatie en levert aanbevelingen op naar nieuwe klanten.

Ik wil niet met pensioen gaan, voordat…

…Ik werk door zolang mijn klanten mij waarderen en zolang mijn lichaam en geest dit mogelijk maken.


< Terug naar overzicht

Kenneth Smit

Kenneth Smit zorgt als marktleider al meer dan 30 jaar voor waardevolle medewerkers die bedrijfsdoelen helpen realiseren. Dat doen we o.a. met praktijkgerichte en commerciële trainingen die binden en boeien en bijdragen aan het bedrijfsresultaat van onze opdrachtgevers en een succesvolle carrière van onze deelnemers.

Ga naar de website van Kenneth Smit >