UC Group

Harry Jonker

Quote die mij typeert:
“Je kunt pas leren als je in verwarring bent.”


Ik ben in deze business gestapt, omdat…
… het beter is dat ik bedrijven niet lastig ga vallen met een loondienst verband. Ik schep veel voldoening uit het feit dat ik veel zie en veel ervaringen met elkaar kan combineren tot goede oplossingen voor onze klanten. Ik vind het fantastisch mensen en bedrijven te kunnen helpen met problemen of uitdagingen waar ze voor staan.

Ik ben ongelooflijk trots op…
… alle keren dat ik van mijn relaties te horen krijg dat ik ze heb kunnen helpen, dat de oplossingen die zijn gevonden ook werkelijk werken. De laatste daarvan was een opdracht waarbij mijn opdrachtgever op voorhand zei dat hij het niet waarschijnlijk achtte dat we de oorzaak van een probleem zouden vinden en een oplossing zouden kunnen bedenken. Toen we, na een intensieve Kaizen week vier hypotheses hadden geformuleerd, waarvan na verder experimenteren er één aangenomen kon worden, en de oplossing bleek te werken, bleek het probleem opgelost. Zonder grote investeringen een groot probleem de wereld uit geholpen!

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik…
… een geheel eigen visie in voor mij eerste ‘Quarterly Business Review’ met de holding directie van een relatie, ten toon spreidde. Al snel bleek de CFO niet helemaal op dezelfde lijn met mijn visie te zitten, waarop ik zijn ideeën “totale onzin” noemde. Een uitspraak die mij is blijven achtervolgen totdat de wegen van de CFO en mijzelf elkaar scheidden.

Mijn grootste inspiratie is…
… op dit moment Thijs Homan. De bovenstaande quote is ook afkomstig van hem. Het gaat er niet zozeer om of hij gelijk heeft of niet. De manier waarom hij met bevlogenheid en vasthoudendheid zijn visie op veranderen vertelt is fantastisch. Hij heeft een bijzondere kijk op de wereld, die meer gehoord zou mogen worden, die niet zomaar afgedaan kan worden met ‘voor ons werkt dit niet’.

Ik onderscheid mezelf door…
… dat ik verbindingen kan leggen. Ik ben Technisch Bedrijfskundig opgeleid aan de Militaire Academie. Weet wat het is om letterlijk in de shit te staan en voor hete vuren. Ik weet hoe prettig het kan zijn om de wereld te willen/kunnen besturen vanuit een lineair en voorspelbaar paradigma. Ik weet ook hoe het is om leiding te moeten geven aan een organisatie als geheel en ik weet wat goed functionerende teams kunnen betekenen voor prestaties.

Ik weet hoe processen werken, ben Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerd en daarmee weet ik hoe proces technische verbeteringen gerealiseerd kunnen worden bij organisatie.

Daarnaast heb ik ook nog (bijna) een Master of Arts graad, waarbij ik weet hoe het werkt bij de medewerkers tussen de oren en welke factoren er allemaal invloed hebben op veranderingsprocessen.

Ik kan daarom verbindingen leggen tussen de hiërarchische organisatie niveaus, spreek de taal van de vloer, het middenkader en directie. Maar ben ook in staat verbindingen te leggen tussen techniek, proces en het innerlijke van mensen en organisaties.

Medewerkers van het bedrijf typeren mij als…

– Toegankelijk
– Opgewekt, positief
– Kritisch
– Leergierig, intelligent
– Betrouwbaar

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als…
… je er van overtuigd bent dat je het allemaal al wel weet. Luisteren, luisteren, luisteren.

Ik wil niet met pensioen gaan, voordat…
… ik niet langer waarde kan toevoegen aan personen, en organisaties


< Terug naar overzicht

UC Group

UC Group is als interim-en adviesbureau georganiseerd in een netwerk van VakMaatschappen. Gerund door ondernemers en gebaseerd op vertrouwen en gelijkwaardigheid. Door deze flexibele structuur kunnen wij snel beslissingen nemen en dus ook snel anticiperen op veranderingen in de markt. Bij UC Group staan de kernwaarden vakmanschap, co-creatie en ondernemerschap centraal.

Ga naar de website van UC Group >