NQNF / Gimsgiy TV

Ida Rinsampessy

Quote die mij typeert:
“Schiet naar de sterren en als je mist, zit je toch in de hemel”

Ik ben in deze business gestapt, omdat …
… Ik in 2004 als chirurgisch verpleegkundige volledig werd afgekeurd en nog niet achter de geraniums wilde gaan zitten. Het was dus min of meer een noodzaak. Ik wist bovendien dat ik een visionair ben en het belangrijk vind om mensen bewust te maken dat in de multiculturele samenleving waarin we leven, we meer overeenkomsten hebben, dan dat we van elkaar verschillen. Dit is ook de reden waarom ik onlangs, samen met mijn compagnon, GimsGiy TV ben gestart, wat in oktober 2019 online gaat. Een online TV On Demand platform waar inspiratie en motivatie van allerlei culturen samenkomen. We hebben genoeg voorbeelden in eigen land. Die gaan wij faciliteren!

Ik ben ongelooflijk trots op …
… Mijn creativiteit en mijn doorzettingsvermogen. Na mijn topsport carriere ben ik heel erg ziek geworden. (Vandaar dat ik werd afgekeurd) Ik heb nagenoeg weer moeten leren lopen zonder te vallen, eten zonder te knoeien etc. Het is mijn grootste triomf om te leren omgaan met mijn beperking en weer volledig weer mee te kunnen doen in de maatschappij na een zware ziekteperiode van ca. 4 jaar. Het is een grotere prestatie dan alle prijzen en titels die ik Nationaal en Internationaal heb gewonnen. En dat zijn er toch heel wat. Maar het accepteren, de berusting van de dingen die ik niet meer kan, en het concentreren op de zaken die ik nog wel kan is mijn allersterkste kant. Ik zeg altijd: ‘de zon schijnt niet VOOR je, maar de zon schijnt IN je!’

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik …
… Een professionele vormgeefster de opdracht had gegeven om o.a. een logo te ontwerpen. Dat zij zichzelf typeert als creatief en authentiek nam ik voor lief aan. Dat zij een logo “ontwierp” wat nagenoeg gekopieerd was van Pinterest bewees echter het tegendeel. Het heeft mij niet honderden, maar duizenden euro’s gekost en het heeft me eventjes aardig van mijn stuk gebracht. Toch ben ik haar dankbaar, omdat ik door deze ‘aderlater’ vandaag de dag mijn eigen creativiteit nog meer weet te waarderen. ’T was een harde les, maar wel nodig om dit te moeten mee maken.

Mijn grootste inspiratie is …
… Mijn vader. Hij kon van niets iets maken, hij had gouden handen. Als oud KNIL militair is hij, net als alle andere 1e generatie Molukkers, onheus bejegent door de Nederlandse Overheid. Maar toch had hij in zekere mate ‘a peace of mind’. Daar heb ik heel, heel veel respect voor.

Ik onderscheid mezelf door …
… Het rotsvaste vertrouwen in het onderbewustzijn. en mijn kracht om dingen te manifesteren! Daardoor kan ik grote veranderingsprocessen bewerkstelligen bij zowel bedrijven, als particulieren.

Medewerkers van het bedrijf typeren mij als …
… Doorzetter, harde werker en een positieve energiek individu.

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als …
… Je niet durft te falen. Zonder falen, geen succes! En omring je met positieve mensen, maar volg je eigen ‘neus’. Als je gelooft in je plan, luister dan niet te veel naar ‘jan en alleman’. Meningen zijn als neuzen. Iedereen heeft er een! De belangrijkste raadgever van jou ben jezelf! En nog belangrijker: Blijf je ontwikkelen. Niet alleen maar zakelijk, maar ook privé. Het ondernemerschap is een ontwikkelingsproces. Het is net als karate. Ik heb al vanaf 1984 de zwarte band (2e dan). Een zwarte banddrager weet dat het behalen van een zwarte band niet het eindpunt is, maar slechts het begin. Zo is het ook met het ondernemerschap. Je bent gestart met je onderneming, maar t is slechts het begin.

Ik wil niet met pensioen gaan, voordat …
… Ik denk hier niet aan. Bovendien houd ik er niet van om mijn lot te laten bepalen door een ander of door regeltjes (lees: de wet). Het komt zoals het komt. Als de tijd zich aan dient, dan zie ik wel weer. Bovendien doe ik alleen maar dingen die ik leuk vind, dus is er geen sprake van ‘werken’.


< Terug naar overzicht

NQNF / Gimsgiy TV

“Als coach ben ik al 35 jaar ervaringsdeskundige op het gebied van (top)sporters, op gebied van mentaal vlak en de kracht van het onderbewustzijn (kwantumfysica). Van 1984 -1997 ben ik zelf topsporter geweest, in 1999 ernstig ziek geworden, met als gevolg in 2004 volledig te zijn afgekeurd (in die tijd als verpleegkundige). Omdat mijn medisch dossier zo dik is als de Chinese muur, ben ik als ondernemer gestart door te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Mijn goal is dan ook om d.m.v. mijn eigen verhaal als voorbeeld mensen te helpen de stap te zetten naar de mogelijkheden die er voor hen zijn, waarvan ze voorheen verwacht hadden dat die voor hen onbereikbaar zouden zijn.” - Ida Rinsampessy

Ga naar de website van NQNF / Gimsgiy TV >