Yan Travel

Margarita Vardanian

Quote die mij typeert:
‘To be successful, you have to have your heart in your business and your business in your heart’. – Thomas J. Watson


Ik ben in deze business gestapt, omdat…
…het is heel spontaan begonnen. Ik ben zelf in Armenië geboren en woon bijna mijn hele leven in Nederland. Ik vond het vaak vervelend dat mensen niets wisten over Armenië en zelfs niet waar Armenië lag. Ik vond het ook lastig om mijn Armeense en Nederlandse identiteit te kunnen combineren, want vaak waren deze tegenstrijdig aan elkaar. Hoewel mijn moeder mij altijd raad gaf: neem het beste van de Armeense cultuur en het beste van de Nederlandse cultuur aan. Dat klonk mooi, maar heel makkelijk was dat niet. Ik heb een periode gehad dat ik alleen met Nederlanders omging en mijn Armeense kant verborg. Ook heb ik een tijd gekend dat ik alleen Armeense vrienden had en mezelf helemaal afsloot van het Nederlands.

Na de eerste reis met een groep naar Armenië, het was een Nederlandse projectkoor, die heel toevallig en spontaan meeging, veranderde mijn kijk op Armenië, op Nederland en mijzelf als persoon. Sinds de reizen heb ik beide culturen kunnen combineren en het beste van beide culturen zoveel mogelijk geprobeerd over te nemen. Alle puzzelstukjes vielen op de plek en mijn Nederlandse Armeense identiteit werd gevormd.

Ik houd zoveel van Armenië en het is mijn missie om dit prachtige, maar onbekende land te delen met de rest van de wereld. Ik voel mij het visitekaartje van Armenië en ik hoor vaak dat ik een brug ben tussen Armenië en Nederland.

De verbondenheid met Armenië werd een hobby, dus begeleidde ik groepen er naar toe en deze hobby uitte zich in een business, vooral op aandringen van de groepen die mee op reis gingen. Ze vonden dat het veel beter bij mij paste, dan de studie die ik op dat moment volgde, rechten.

Ik ben van studie gewisseld en studeer nu commerciële economie en tegelijkertijd wordt aan Yan Travel gewerkt.

Ik ben ongelooflijk trots op…
…mijn roots, het feit dat ik me zo verbonden voel en dat ik als een ambassadeur voor Armenië, het land bekendheid wil geven. Ik hoor altijd dat als ik over Armenie begin te spreken dat mijn ogen glinsteren. Ik ben trots op dat ik mijn enthousiasme heb kunnen overdragen om mensen mee te kunnen nemen naar het vreemde onbekende Armenië en het feit dat dit uitgelopen is van een passie naar een business.

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik…
…als kind al riep dat ik advocaat wilde worden. Doordat ik dacht dat ik wist wat ik wilde keek ik niet meer om mij heen, alle andere opties waren uitgesloten. Door een ‘verkeerde’ pad te volgen heb ik het gymnasium en mijn studietijd veel langer gemaakt dan nodig was. Ik heb twee jaar rechten gestudeerd en pas op het moment dat ik in de zomervakantie een zelf georganiseerde stage ging lopen om te zien wat advocaat zijn echt inhield ging ik flink op mijn plaat. Dat was niet het leven dat ik wilde leiden, ik had meer uitdaging en vrijheid nodig. In het ondernemen wat mij op het lijf staat geschreven kan ik verschillende dingen doen en een kijkje nemen in verschillende vakken.

Mijn grootste inspiratie is…
…mijn vader en moeder, beide op hun eigen manier. Mijn moeder, omdat ze ongelofelijk optimistisch is, al haar kansen grijpt en nooit opgeeft. Mijn vader die altijd blijft leren, analyseren en over de meest waardevolle adviezen beschikt.

Ik onderscheid mezelf door…
…ik ben heel erg optimistisch en denk altijd dat het goed komt. IK ga geen uitdaging uit de weg, sterker nog ik gooi mezelf vaak in het diepe en daag mezelf uit om uit mijn comfort zone te gaan. Zo leer ik veel en wordt ik steeds sterker. Ik droom groot, denk groot en geloof dat dat de grootste stap is om groter te worden.

Medewerkers van het bedrijf typeren mij als…
…vertrouwen in collega’s, wat business betreft leer ik graag van mensen die beter zijn in iets dan ikzelf en daar maak ik graag gebruik van. Ik kan niet alles, en daarom is het goed om de juiste mensen te hebben die jouw kunnen helpen om het bedrijf te verbeteren en groei te realiseren.

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als…
…je niet gelooft in jezelf, je product en in samenwerking.

Ik wil niet met pensioen gaan, voordat…
…je Yan Travel op een mooi gebouw langs de snelweg ziet staan.


< Terug naar overzicht

Yan Travel

Yan Travel is de specialist in het organiseren en begeleiden van reizen naar Armenië en Georgië! Wij verzorgen groepsreizen, projectreizen en individuele reizen op een zeer exclusieve wijze en willen al onze reizigers kennis laten maken met een land van ongekende cultuur, natuur en historie. Ons doel is om reizigers op een pure wijze kennis te laten maken met voor hen onbekende bestemmingen. Reizen met Yan Travel zorgt voor een ongekende en onvergetelijke ervaring, waarbij culturen, emoties en liefde één worden.

Ga naar de website van Yan Travel >