Coolblue

Pieter Zwart

Sporten is belangrijk voor mij, omdat …
… Ik van structuur houd. Regelmaat geeft mij rust en houvast. Bovendien vind ik sport een goede manier om elkaar beter te leren kennen. En vriendschap is een van de kernwaarden van ons bedrijf. Ik heb de luxe van een gym aan huis. Daarin gaan we samen rennen, liften, springen; kortom alle dingen die je doet in een sportschool. Vervolgens maak ik voor ons een smoothie, spring onder de douche en is het hophop naar kantoor.

De keerzijde van succes is …
… het nemen van verantwoordelijkheid wanneer je deze krijgt. Ik moet gedisciplineerder en gestructureerder leven dan voorheen. Een sabbatical zit er voor mij niet in. Ik hoor vrienden regelmatig zeggen: ik ga er een half jaartje tussenuit. Dat heb ik niet. Het vrijblijvende bestaat voor mij nu niet.

Mijn band met Rotterdam is sterk, omdat …
… De stad bij me past, ik voel me een echt Rotterdammert. Ik landde hier als 18-jarige om te studeren, ik kom uit Zoetermeer. Ik ben nu 41, dus dat is 23 jaar geleden. Ik woon nu aan de Kop van Zuid, met veel plezier. Rotterdam is nog altijd een beetje een ‘acquired taste’ zoals de Engelsen zeggen. Rotterdam moet je kennen. Tuurlijk, vroeger was je een outlier als je het hier leuk vond en nu vindt iedereen dat. Klopt. Maar je hebt nog steeds niet één duidelijk centrum. De Biergarten, daar neem je mensen mee naartoe, je komt er niet automatisch langs. Zelfs de Oude Haven, als je niet weet waar die zit, mis je die gewoon. Dat vind ik nog altijd typisch aan Rotterdam.

Klanttevredenheid houd je hoog, door...
… Te zorgen dat niemand je beoordeelt met een 6 of lager door je klanten een fantastische klantreis te bieden. Net iets meer doen dan de klant van je verwacht. Bijvoorbeeld door allerlei kleine grapjes in de doos te doen waarin je bestelling bezorgd wordt. Door altijd gratis te bezorgen, bijvoorbeeld ook op zondag. Dat verwachten klanten helemaal niet. Weet je hoe vaak het zondag is? 14,3 procent van je leven is het zondag en wij zijn open en de concurrentie is dicht. Door algemene voorwaarden te maken die duidelijk, maar ook ronduit grappig zijn. En door klanten een persoonlijke boodschap mee te sturen. Alles voor een glimlach!

Mijn gouden tip voor ondernemer is …
… Vragen stellen. Dat vind ik toch wel een van de belangrijkste tips om mee te geven. En geloof niet in het idee, maar in de uitvoering. Elke dag een beetje beter. Welke behoefte van de klant vervul je echt? Als je dat weet en daaraan werkt, word je echt groter. Het zit in de details ook; je moet een beetje een detailfucker zijn, is mijn stellige mening. Verder kost ondernemen natuurlijk gewoon veel moeite. Het is complex. Er is geen silver bullet of magic formula. Als het zo makkelijk was…

Foto: De Ondernemer


< Terug naar overzicht

Coolblue

Coolblue is een Nederlandse (online) retailer gespecialiseerd in de verkoop van elektronica (smartphones, laptops, camera's en nog veel meer), woon-artikelen, speelgoed, sport-artikelen en nog veel meer.

Ga naar de website van Coolblue >