Rituals

Raymond Cloosterman

Quote die mij typeert:

“If you can dream it, you can do it.” van Walt Disney.

Ik ben in deze business gestapt, omdat…

…Ik ben op reis geweest naar veel plekken en heb vele culturen en vele rituelen meegemaakt, ik wilde dit vertalen naar een product. Ik heb altijd in het vakgebied gezeten om trends te herkennen van de consument, vandaar dat ik uit kwam op het gebied van een beautylijn. Hierbij wilde ik een luxe doch betaalbaar beautymerk lanceren. Uiteindelijk kwam ik op het concept van de oosterse filosofieën, gebaseerd op de rituelen die ze daar doen. Ik zag daar een gat in de markt en hiermee kon ik de beautywereld voor eens en altijd veranderen.

Ik ben ongelofelijk trots op…

…Ik heb altijd geloof gehad in mijn concept. Ook toen de banken niet wilden helpen en we op de rand van een faillissement stonden, wist ik: maar wat wij hebben, is goed. De mensen moeten het alleen nog ontdekken. We hebben er járen over gedaan om van een eerste naar een tweede winkel te gaan, en nu, zestien jaar later, openen we er twee tot drie per week. Het was november 2000 toen die eerste winkel in de Kalverstraat openging. Ruim negen maanden hadden we met een kleine club naar dit moment toegeleefd. We hadden keihard gewerkt aan de realisatie van onze producten, het vinden van fabrieken, de distributie opzetten, een campagne bouwen.

Mijn grootste inspiratie is…

…Ik haal mijn inspiratie uit reizen en andere culturen, nieuwe mensen ontmoeten en het bezoeken van winkels in alle uithoeken van de wereld. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige mannen die winkelen echt leuk vindt. Maar dat is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van mijn vak; herkennen wat mensen leuk vinden en welke trends er spelen. Om aan de top te blijven moet ik beter dan wie dan ook begrijpen wat onze klanten willen. Het mooiste van mijn werk is dat ik dit kan realiseren met een team van zeer getalenteerde mensen.

Ik wil niet met pensioen gaan, voordat…

…Ik een bevredigend leven leid en Rituals wereldwijd groot heb gemaakt. Het bouwen van een merk kost vaan een mensen leven. Ik hoop dat over 25 jaar de hele wereld ons mooie merk ontdekt heeft en je ons straks op elke straathoek en in luxe warenhuizen zult vinden, van het Verre Oosten tot Zuid-Amerika.

Foto: Contentic


< Terug naar overzicht

Rituals

Geïnspireerd door de eeuwenoude kennis en tradities uit verschillende Aziatische culturen creëerden we een omvangrijke collectie luxe doch betaalbare home & body-producten. We willen je leven graag verrijken met unieke signatuurgeuren die met uiterste zorg zijn ontworpen en samengesteld door de allerbeste parfumeurs ter wereld.

Ga naar de website van Rituals >