Van Stein Consultancy

René van Stein

Quote die mij typeert:
…“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden“

Ik ben in deze business gestapt, omdat …
…Het overbrengen van kennis, eenvoudig uitleggen en echt contact maken met mensen mijn passie is. En toevallig is dit op het gebied van sales omdat ik daar vanaf 1991 ervaring in heb.

Ik ben ongelooflijk trots op …
…Mijn gezin (al is dat niet waar het hier om gaat) en op mijn eigen bedrijf, Van Stein Consultancy. Vanaf 2011 help ik bedrijven met het effectiever worden in de verkoop en daarbij realiseer ik mijn eigen targets en groei.

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik …
…De prospect enorm uitdaagde zonder mij te realiseren dat ik gewoon arrogant deed tegen deze man. Er ontstond geen chemie en ik heb daar nog steeds spijt van. Ik zou het volgende keer nooit meer zo aanpakken.

Mijn grootste inspiratie is …
…Tony Robbins (amerikaans trainer) en René Kuiper (NLP trainer)

Ik onderscheid mezelf door …
…Mijn EVA-principe. Dit principe staat voor 1. Ervaring (vanaf 1991 veel rollen in de sales gehad en daardoor niet alleen trainend vanuit de theorie). 2. Voorbereiding. Als ik vergeet mijzelf voor te bereiden, bereid ik mijzelf voor vergeten te worden. 3. Aanpassingsvermogen.

Dit heeft op twee punten betrekking. Wat is de communicatiestijl van de deelnemer en hoe stem ik daarop af. Hier helpt NLP mij enorm bij. Het tweede punt heeft betrekking op de trainingsprogramma’s die ik geef. Als ik een andere behoefte bespeur bij de deelnemers, dan pas ik het programma direct aan.

Medewerkers van het bedrijf typeren mij als …
…Als zelfstandige heb ik (nog) geen personeel. Familie, vrienden, kennissen en deelnemers typeren mij als: direct, enthousiast, open en nieuwsgierig. Oftewel een DOEN-type.

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als
…Je niet leert van je fouten en alles zelf blijft doen. Focus op waar je goed in bent en besteed uit waar je geen energie van krijgt.

Ik wil niet met pensioen gaan, voordat …
…Ik mijn boekidee “de schoonheid van mijn salesfout” heb gerealiseerd. Dit boek gaat over mijn eigen salesfouten en hoe je dit, als ondernemer of medewerker, kunt voorkomen.


< Terug naar overzicht

Van Stein Consultancy

GROW COACHING
“ONTWIKKELEN DOE JE SAMEN”
Het GROW coaching model is een beproefd model op het gebied van sales coaching om structuur aan te brengen in een coachingsgesprek.

De kracht van het GROW model is dat het in vier overzichtelijke stappen leidt tot een duidelijk eindresultaat. Doordat de gecoachte zélf actief is in het verhelderen van het probleem en het genereren van ideeën, beklijft de output beter. De gecoachte komt als het ware zélf tot oplossingen.

Ga naar de website van Van Stein Consultancy >