10 juni 2019

Steeds meer jonge ondernemers in het werkveld

Ondernemers heb je in verschillende vakgebieden én in verschillende leeftijdsklassen. De laatste jaren schrijven steeds meer jonge ondernemers zich in bij de Kamer van Koophandel. Het aantal jongeren tussen de 19-24 jaar die zich lieten inschrijven bij de KvK is de afgelopen vijf jaar gegroeid van 54.170 naar 72.338. De grootste toename is bij de leeftijdscategorie 25-34 jaar: van 233.581 ondernemers in 2014 naar 302.621 in 2019.

Steeds meer studenten starten een eigen zaak. Jongeren die in aanraking komen met het ondernemerschap hebben in de toekomst sneller een andere baan, ze hebben minder kans op werkloosheid en ook hebben ze een grotere kans op het verkrijgen van een hogere functie binnen een bedrijf.

Ook in Business NL zien wel succesvolle jonge ondernemers. Zo zijn Janniek Bastiaan (21) van Prestige Media en Andriy Derzhavets (26) van Phone Repair Zeeland twee voorbeelden van ondernemers die op een relatief jonge leeftijd al diverse successen behaald hebben. De items waarin zei hun succesverhaal vertellen zijn te zien onder ‘Video’s. Wil je meer weten over Prestige Media of Phone Repair Zeeland? Kijk dan bij ‘Succesvolle Ondernemers’ en bekijk de ondernemersprofielen van Janniek Bastiaan en Andriy Derzhavets.

Ander nieuws

20 september 2019

Geef je doelgroep een reden om voor jou te kiezen

Als je een eigen onderneming hebt en je verkoopt een product of dienst, weet je doelgroep vaak precies wat je verkoopt en waarschijnlijk ook nog... Lees meer »

19 september 2019

Najaar 2019 – zakelijk vloggen terug op RTL Z

Afgelopen zomer was Business NL op televisie te zien met maar liefst tien afleveringen en daarmee 60 uitzendmomenten. Dit televisieseizoen bracht wederom een hoop bereik... Lees meer »