Video editor

Jaap Smit

Quote die mij typeert:
“Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal!”


Wat is jouw rol binnen Business NL?
Als video editor zorg ik ervoor dat de verhalen van de ondernemers op een leuke en doeltreffende manier worden overgebracht. Wanneer ik de beelden binnenkrijg neem ik even de tijd om het verhaal en het bedrijf op me in te laten werken, om vervolgens met de stukken interview en mooie sfeershots een kloppend verhaal te maken. Het leuke is dat ik hierdoor al vroeg naar de inspirerende verhalen mag luisteren!

Wat betekent zakelijk vloggen voor jou?
Zakelijk vloggen is dé manier van nu om jezelf en je bedrijf te laten zien. Het biedt een unieke kans om je onderneming van een nieuwe kant aan een groot publiek te tonen.

Wat is jouw connectie met Rotterdam?
Rotterdam is m’n stadje! Geboren en getogen, alhoewel ik mijn opleiding in Utrecht heb gevolgd. Momenteel woon ik net buiten het centrum, waardoor ik iedere ochtend op de fiets door het prachtige stadscentrum mag crossen, heerlijk.

Waarom ben je in het Business NL-avontuur gestapt?
Business NL geeft mij de kans om een vlotte, appealing manier van video-editing te combineren met de – soms wat ingewikkelde – wereld van ondernemers. In dit proces kan ik veel creativiteit kwijt en mag ik deze ondernemers helpen bij een moderne en inspirerende presentatie van hun business!

Hoe ondernemend ben je zelf?
Video-editing laat mij buiten werktijden niet los, zo doe ik veel montage voor muziekmedia, fotografeer ik bij concerten en interview ik artiesten voor een muziekwebsite. Of ik zelf ook muzikaal ben? Ja! Ik speel sinds eind vorig jaar in een rockband!

Waar kijk je het meest naar uit?
Wanneer ik na een dag monteren voor de laatste keer het item kritisch doorkijk, om vervolgens tevreden het verhaal door te sturen naar de eindmontage.

Wanneer is het Business NL-avontuur voor jou geslaagd?
Enthousiaste feedback van de ondernemers zorgt altijd voor een dikke grijns op m’n gezicht!


< Terug naar overzicht