Zakelijk Vlogger

Lieke van der Plas

Quote die mij typeert:

“Het meervoud van lef is leven.”


Waar kunnen mensen je van kennen?

Als eerste zakelijk vlogger van Nederland, herkennen mensen mij voornamelijk van zakelijke vlogs welke ik voor meer dan 50 bedrijven in totaal verschillende branches heb mogen maken. Heel vaak hoor ik dan ook, ‘hey, ik ken jou van LinkedIn!’, omdat LinkedIn door veel opdrachtgevers als platform gebruikt wordt om hun zakelijke vlog te verspreiden.

Wat is jouw rol binnen Business NL?

Voor Business NL ga ik op pad door heel Nederland om verschillende inspirerende ondernemingen te presenteren en het verhaal van de ondernemer vast te leggen met mijn vlogcamera.

Waarvoor gebruik je LinkedIn? 

Ik gebruik LinkedIn om mijn netwerk te vergroten. Niet alleen online, maar ik ontmoet mijn connecties ook vaak offline. We maken persoonlijk kennis om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het actief gebruik maken van LinkedIn heeft mij dus veel kopjes koffie gebracht met nieuwe gezichten, waaruit meestal een toffe samenwerking rolt. Daarnaast gebruik ik LinkedIn om mijn kennis te delen met mensen in mijn netwerk door middel van vlogs en blogs én om anderen in mijn netwerk te verbinden aan de juiste persoon of juiste vraagstuk.

Waarom ben je in het Business NL-avontuur gestapt?

Stay In Touch Media spot voortdurend trends en ontwikkelingen in de samenleving en ontwikkelt hier een creatief en uniek tv-format voor. Business NL is ontstaan, doordat ‘zakelijk vloggen’ een belangrijke trend is. Met de komst van Business NL, is er een nieuw kanaal geboren om de zakelijke vlog te verspreiden en kenbaar te maken bij een groot publiek. Als zakelijk vlogger vind ik het mooi om mij aan Business NL te verbinden, omdat ik geloof in de kracht van het zakelijk vloggen. Toen ik vorig jaar als eerste zakelijk vlogger aan de slag ging, had ik niet durven dromen dat ‘zakelijk vloggen’ ook bekendheid zou krijgen op tv. Ik vind het dan ook onwijs tof dat ik in Business NL het zakelijk vloggen samen met Kevin mag presenteren.

Hoe ondernemend ben je zelf?

Op mijn 22e ben ik mijn eigen bedrijf gestart, LEF Media, in een totaal nieuwe branche: zakelijk vloggen. Hierdoor heb ik van mijn passie mijn werk kunnen maken: presenteren. Met mijn Communicatie en Marketing achtergrond kan ik bedrijven helpen om zich door middel van video te positioneren in het steeds vernieuwende medialandschap. Zo combineer ik mijn passie en mijn kennis in de baan die perfect bij mij aansluit. Ondernemen is lef hebben en risico’s nemen, iets wat mij ontzettend typeert. Het is daarom ook dat ik gekozen heb voor de naam LEF Media, want het meervoud van lef is leven.

Waar kijk je het meest naar uit?

Het meeste kijk ik uit naar het eind van het programma. Dat klinkt gek, want ik ga steeds weer met heel veel plezier op pad als vlogger/presentatrice, maar ik ben onwijs benieuwd naar het eindresultaat. Wat zijn de reacties, wat laten de cijfers zien en nog spannender: gaan we door? Uiteraard verwacht ik dat het antwoord daarop luid een ‘JA’ zal zijn.

Wanneer is Business NL voor jou geslaagd?

BusinessNL is voor mij geslaagd als het ‘zakelijk vloggen’ nationale bekendheid heeft gekregen en voor eens en altijd een stempel heeft gezet in het nieuwe medialandschap. Het ouderwetse televisie kijken, wordt gecombineerd met het populaire vloggen, op business vlak. En dat gecombineerd met de online wereld, zoals het actief gebruiken van LinkedIn. Vernieuwend en innovatief – nu al een mega succes :-)!


< Terug naar overzicht