5 juli 2019

Visie op leiderschap en werkgeverschap – Dick Rochat

Zo’n tien jaar geleden ontmoette ik Servant-Leadership (dienend-leiderschap). Het gedachtegoed van Robert Greenleaf pakte me direct. Het voelde als een warme jas die om me heen viel. Servant-Leadership gaf mij de mogelijkheid mezelf te ontkoppelen en grip te krijgen op mijn binnenwereld en tegelijk in verbinding te blijven met mijn buitenwereld. Om dat te kunnen doen moest ik als eerste mezelf écht leren kennen en toestaan los te komen van mijn behoefte aan macht en bezit. Ik had de traditionele hiërarchische structuur waar ik me angstvallig aan vasthield, op z’n kop te zetten. Deze structuur belemmerde me om empatisch te luisteren naar medewerkers, klanten, én naar mezelf.

De kracht, wijsheid en plezier dat Servant-Leadership mij heeft gebracht, gun ik elke ondernemer en manager ook. Het is een van redenen waarom ik de kenmerken en kwaliteiten van Servant-Leadership in de coaching aanbiedt als spiegel en als handvat. Maar ook omdat Servant-Leadership bij deze tijd past. Een tijd waarin macht en ik uit zijn, en kracht en wij in zijn. De bewuste toepassing van dit gedachtegoed in organisaties is in de afgelopen 45 jaar succesvol gebleken. Het centraal stellen van het welzijn, de wensen en de talenten van mensen (in plaats van het vergaren van macht, rijkdom en roem voor zichzelf) levert bijzondere resultaten op. Er ontstaat een cultuur van wederzijdse afhankelijkheid en vertrouwen. Mensen nemen daardoor eigenaarschap en verantwoordelijkheid, durven initiatief te nemen en zijn aanspreekbaar. Ze zetten hun talenten in en willen graag effectief en dienend zijn aan de binnen- en buitenwereld van de organisatie. Dit omdat ze zich gezien, gehoord, begrepen en gewaardeerd voelen.

Sterk leiderschap en goed werkgeverschap gaan in mijn visie over doen en weten (doing), en zijn en begrijpen (being). Deze twee aspecten zijn uitgewerkt in een aantal kenmerken en kwaliteiten van een sterke leider. De eerste drie kenmerken gaan over wie je bent als mens. Compassie, Authenticiteit en Bescheidenheid zijn aspecten van je persoonlijkheid die zich vooral ontwikkelen door (zelf)reflectie, zelfkennis en bewustwording.

De andere drie kenmerken gaan over wat je denkt en doet: Empowerment, Richting geven en Rentmeesterschap. Ze hebben meer het karakter van competenties en gaan over het ontwikkelen van de ander, het richten en sturen van je team of organisatie en het zorg dragen voor de gemeenschap en maatschappij.

Aanstaande zondag, om 10:30 uur op RTL 7, ben ik in de eerste aflevering van de zomerreeks van Business NL te zien, waarin ik mijn visie op leiderschap en coaching deel.

Dick Rochat
Rochat Executive Coaching

 

Ander nieuws

8 oktober 2019

Lerarentekort grote uitdaging

Het lerarentekort is tegenwoordig niet meer uit het nieuws weg te denken. Begin deze maand is het eerste slachtoffer gevallen. Een basisschool in Amsterdam moet... Lees meer »

8 oktober 2019

Werkgeluk update Rabobank: Het recept van goed werkgeverschap

Een interview met de CHRO van Rabobank: Janine Vos. Dit is de Business NL Update! Werkgeluk is een trending topic in ondernemersland. Gelukkige werknemers leiden... Lees meer »