11 juni 2019

Vitale bedrijven presteren beter

Vitaliteit in organisaties; daar hebben zowel werkgevers als medewerkers baat bij. Bedrijven die aandacht besteden aan vitaliteit zijn onder andere energiek, bevorderen creativiteit en innovatie, stimuleren persoonlijke groei en kennen een positieve werksfeer. Wie niet vitaal genoeg is, voelt zich futloos, neerslachtig, lamlendig of moe. Vitale mensen zijn juist energiek, hebben zin om dingen te ondernemen en zijn gelukkig.

De meeste mensen werken zo’n 40 uur per week. Niet alleen zijn we dus het grootste gedeelte van onze tijd aan het werken, we ontlenen aan werken ook ons gevoel van eigenwaarde en productiviteit. Het is dus belangrijk om vitaal te zijn op de werkvloer, zodat je het maximale uit je baan kunt halen. Maar wat levert vitaliteit binnen organisaties concreet op? De redactie van Business NL heeft het op een rijtje gezet.

  • Vitaliteit verbetert de prestaties op de werkvloer.
  • Door middel van vitaliteit daalt het ziekteverzuim.
  • Klanten zijn meer tevreden en er ontstaat klantengroei.
  • Medewerkers gaan makkelijker mee met veranderingen binnen het bedrijf.
  • Er is minder personeelsverloop.
  • Het bedrijf creëert een betere positie op de in- en externe arbeidsmarkt.

Een leuk idee: een vitalunch. Plan een gezonde lunch in voor alle werknemers en maak allemaal gerechtjes klaar om mee te nemen. Neem een kijkje tussen de gezonde lunchideeën voor wat inspiratie.

Ander nieuws

20 september 2019

Geef je doelgroep een reden om voor jou te kiezen

Als je een eigen onderneming hebt en je verkoopt een product of dienst, weet je doelgroep vaak precies wat je verkoopt en waarschijnlijk ook nog... Lees meer »

19 september 2019

Najaar 2019 – zakelijk vloggen terug op RTL Z

Afgelopen zomer was Business NL op televisie te zien met maar liefst tien afleveringen en daarmee 60 uitzendmomenten. Dit televisieseizoen bracht wederom een hoop bereik... Lees meer »